Wednesday, August 11, 2010

gain weight !

aku gemuk!

sedih , hampa , kecewa , frus bila tgk gamba2 lama.
adeh, kurus ja aku tym tu.
masa tu pon rasa gemuk gila, nak diet nak kurus lagi.
tp skrg ni, tu dia.... 3x ganda.
aduh,kalaula ak tau yang ak akn gemuk cam skrg ni.hmm ;(



"ape nak jadi la ko ni zaty ! sedar sikit, dh la gemuk ! tu bf ko tgl ko !  nak jd obese ke ? ! lg xde owg nak! "


mula2 masuk nrsing cllge dulu , xde la gemuk sgt.
tp berisi la jgk.
tp still dlm ketegori geng2 bdn sederhana la.
tp skrg dh sem 4 berat ak tmbah lg 8 kilo dr berat sem 1 dulu.
dah msuk dalam kategori geng2 "BESA PUNYA" dlm kls.
yg plg x sronok, ak msuk dlm list top 10 yg puan suh kurangkan berat badan.
means, ak dh besa gila la skrg
hurm..
so bemula la kisah diet ak. sebulan ak diet. x sentuh nasik lansung ! hari2 g gym.
ak target  ak turun 10 kg sblum raya ni..
pastu genap sebulan kena timbang berat bdn ( biasa la nursing cllge, stiap bln kena timbang berat bdn )
tengok..hurm..3kg ja turun ! huh...
ok la tu dr x turun lansung.



tgk, beza tak ? .. baju yang sama :(



chat la ngan kwn2 lama. tgk pic2 diorang.
semua makin kurus dari dulu.
yg x ley blah skali ada mmber ak cakap.. "weh jaty , mu ni gemuk lebih pado mc na lonih ! " (dulu msa zmn skolah , mcna la yg plg besa dlm kls aku. tp now dia dh kecik dr aku taw )
chat ngan jie lak, berat dia 4+kg. pergh ! kat 20kg beza ngan aku.
dulu masa zaman skola, ak xleh pakai sluar dia longgar.
dia lg besa dr aku.
so ak beli la sehelai sua mcm dia msa tu.
tp size kecik ckit dr dia.
skrg ni ak try,xleh masuk lansung, smpai lutut ja.pastu dah x celuih !
nak nanges !!!

gila ! tetiba rasa cam aku kena , mesti, KURUS !

so skrg ni puasa , ak kena turun lg 7kg dlm masa sebulan.
bejaya kah ?
i'll try.
arini fes day puasa , aku bukak puasa ngan minum air ja.
x makan pape.
tetiba rasa cam takut nak makan !

hurm..

P/S : kawan , plis doakan aku smogaak bejaya & cepat kurus ye. tengs :)

8 comments:

  1. buleh tie buleh..jgn rusim...
    kna usaho lebih la..aku dk cari gop tips wt aku jnji 2...nati ak v kok fb..mtop2 jmp..huhu

    ReplyDelete
  2. buleh tie buleh. aku sokom alik tepi deh.

    meh aku v tips etep:

    1) makan d siang hari
    2) kurangkan tido banyak
    3) keno exercise at least 20minit sehari
    4) makan dengan kadar yang sedikit
    5) kurangkan makanan berminyak
    6) lebihkan memakan buah
    7) minum susu

    ngeeeee~

    ReplyDelete
  3. tengs fren ;)

    amboi cik esta :) hee :)

    ReplyDelete
  4. Yang tang perut tu mahal skit.. agak susah nak ilang.. apa kata buat sit up sejuta kali sehari.

    ReplyDelete
  5. aset bharga tuh.
    susah2 ternak, xkan nak bg hilang blk.
    ngahaha :)

    ReplyDelete
  6. http://honeykoyuki.blogspot.com/2010/08/tips-nak-jadi-kurus.html

    ReplyDelete
  7. tapi tang dada tu plak mmg A++. jgn kasi kurus tau yang kat dada tu..

    ReplyDelete